Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Ρολό κατσαρόλας με μουστάρδα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το Κυριακάτικο φαγητό που δεν έχει κόπο κι έχει πολύ νοστιμιά για την οικογένεια και τα τραπέζια με τους φίλους σας.





Υλικά: 


1 ρολό χοιρινό περίπου 800 γρ. 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

2 μεγάλες σκ. σκόρδο ή 3 - 4 μικρές 

2 ποτηράκια λευκό κρασί 

2 καρότα 

1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα 

αλάτι, πιπέρι  


Για τη σάλτσα: 

11/2 φλ. μετρημένο ζωμό από την κατσαρόλα 

1 1/2 κ.σ. κορνφλάουρ



Εκτέλεση: 


 Έτσι ήταν αρχικά το ρολό όταν το αγόρασα.

 Είναι καλύτερα όμως να δέσουμε το κρέας με σπάγκο για να κρατήσουμε το σχήμα του σταθερό.  

 Το κοκκινίζουμε πολύ καλά στο λάδι, γυρνώντας το τακτικά από όλες τις πλευρές και στα πλαϊνά, για να θωρακιστεί τέλεια.  



 Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά όση ώρα το κοκκινίζουμε. 

 Το βγάζουμε προσωρινά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και το καρότο σε χοντρές ροδέλες για να τσιγαριστούν λίγο. 

 Μετά βάζουμε πάλι το ρολό μέσα. Το σβήνουμε με το κρασί. 

 Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό να διαλυθεί και τη ρίχνουμε πάνω στο κρέας. 

 Βάζουμε αρκετό αλάτι για να το πιάσει και μέσα (όσο γίνεται βέβαια) και πιπέρι. 

 Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση του κρέατος. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί για 1 1/2 - 2 ώρες. 

 Κάθε 15' όμως το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα και να ρουφάει κατά το δυνατόν το αλάτι που υπάρχει στο ζουμί.

 Προς το τέλος του μαγειρέματος το νερό θα μειωθεί αρκετά και το κρέας θα πάρει κι άλλο χρώμα. 

 Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και του αφαιρούμε το σπάγκο. 

 Σουρώνουμε το ζουμί σε ένα μπολ. Τα καρότα τα κρατάτε αν θέλετε. 

 Μετράμε σε ένα φλιτζάνι πόσο βγήκε. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό για να έχουμε την ποσότητα του 1 1/2 φλ. 

 Το βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κορνφλάουρ. Το ανακατεύουμε γρήγορα πριν ζεσταθεί ξανά με το σύρμα για να διαλυθεί εντελώς. 

 Το ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά και μετά από 2' - 3' περίπου αυτό θα πήξει.

 Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το κρέας με το ρύζι και τα καρότα.

 Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η σάλτσα που φτιάξαμε και περιχύνουμε το κρέας και το ρύζι μ' αυτή.


Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε το ρύζι με τριμμένο τυρί.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου.
      Και πάνω απ' όλα εύκολο φαγητό.
      Καλό κι όμορφο βράδυ σου εύχομαι. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...