Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Φρέσκα φασολάκια Lyonnaise

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όσο απλή και με ελάχιστα υλικά συνταγή είναι αυτή, τόση νοστιμιά έχει. Λέγεται Λυωνέζ γιατί τη φτιάχνουν στη Λυών της Γαλλίας. 





Υλικά: 


1 κ. φασολάκια 

2 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη 

1 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή 3 μικρότερα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:




 Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα.

 Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε μέσα.

Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο μόνο χρώμα γυρίζοντάς τα τακτικά με την κουτάλα. 

 Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε λίγο.

 Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.

 Βάζουμε αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε και λίγο νερό και τα βράζουμε για 40' - 50' περίπου. 

Στο τέλος τα αφήνουμε να μείνουν μόνο με το βούτυρο χωρίς νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...