Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μπουκιές γαλοπούλας με κρούστα από παξιμάδι


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα πανάρισμα με διαφορετικά υλικά και διαφορετικό ψήσιμο. 






Υλικά: 


500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας χωρίς πέτσα 

1/2 φλ. αλεύρι 

1/2 φλ. κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη 

1 κ.σ. μουστάρδα 

2 κ.σ. σάλτσα 

2 παξιμάδια κριθαρένια 

1 κ.γ. πάπρικα 

θυμάρι ξερό 

2 αυγά 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:



Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε τη σάλτσα και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι κι ανακατεύουμε ξανά.

Τρίβουμε τα παξιμάδια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί, το τριμμένο παξιμάδι και την πάπρικα.

Περνάμε τα κομμάτια της γαλοπούλας πρώτα από το αλεύρι.

Μετά τα περνάμε στο χτυπημένο αυγό.

Και τέλος στο μείγμα του παξιμαδιού.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' - 60' ή αλλιώς στους 200 βαθμούς για περίπου 30'. 









Μία πρόταση είναι συνοδεύσετε με πουρέ από γλυκοπατάτα ή τον κλασσικό πουρέ.  

2 σχόλια:

  1. Καλημερούδια!!!Φοβερή συνταγή...από τις αγαπημένες του σπιτιού...Δοκίμασα και την εξής παραλλαγή, αφαίρεσα το αυγό και το αλεύρι και τα πέρασα από λιωμένο βούτυρο και έπειτα η όλη διαδικασία...τέλειαααα!!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου εσύ δεν το μαγείρεψες, εσύ το αποθέωσες. Την άλλη φορά στείλε ταπεράκι.

      Σ' ευχαριστώ πολύ. Καλό Σ/Κ σου εύχομαι κι ένα όμορφο ξημέρωμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...