Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Φάβα με σάλτσα μουστάρδας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ ταιριαστή με τη φάβα γευστικά αυτή η σάλτσα και πολύ εύκολη να τη φτιάξετε. 





Υλικά: 


1 1/2 φλ. φάβα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 


Σάλτσα μουστάρδας: 

1 κ.σ. μουστάρδα 

1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 

1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

1/3 φλ λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

αγγουράκι τουρσί 

κάππαρη


Εκτέλεση: 



Βράζουμε τη φάβα σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.  Στη συνέχεια την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες σε σιγανή φωτιά. Όταν χρειάζεται προσθέτουμε βραστό νερό για να μην κόψουμε το βράσιμο.














Μόλις περάσει η πρώτη ώρα βρασμού ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μέσα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα μέχρι να λιώσει η φάβα και να πιει το νερό.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.













Τα τελευταία 10' βάζουμε το λάδι.














Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Αν θέλετε μόλις γίνει η φάβα μπορείτε να την κόψετε στο μούλτι.


 Για τη σάλτσα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξύδι, το λεμόνι.

 Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Βάζουμε στο πιάτο τη φάβα κόβουμε το αγγουράκι σε φετούλες, προσθέτουμε λίγη κάπαρη κι από πάνω 3 - 4 κ.σ. από τη σάλτσα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...