Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Πατάτες με ελιές, μανιτάρια και καρότα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Γεύση και άρωμα ξεχύνονται απ' αυτό το απλό και λιτό φαγητό. Μπορείτε να το φάτε σαν κύριο πιάτο, ειδικά στις νηστείες ή ακόμη και σαν συμπλήρωμα σε κρέας ή ψάρι.





Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

1 καρότο 

100 γρ. μανιτάρια 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

περίπου 1/2 φλ. ελιές Καλαμών 

1/3 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:



Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετούλες ή ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε τις πατάτες σε φετούλες ή κυδωνάτες και τις τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι.

 Προσθέτουμε μαζί το καρότο σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φετούλες. Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα να τσιγαριστούν κι αυτά για λίγο.

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με κανονικό νερό. 

 Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40' περίπου σε σιγανή φωτιά.

 Φροντίζουμε το φαγητό να μείνει χωρίς νερό ή με ελάχιστο αν το προτιμάτε και μόλις το σβήσουμε του ρίχνουμε τη ρίγανη και κλείνουμε το καπάκι να κρατηθεί το άρωμα μέχρι το σερβίρισμα.



6 σχόλια:

  1. Ωραιο φαγητο και ελαφρυ,θα το βαλω στα υποψην.γεια σου Ρια καλο χειμωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, επίσης και σε σένα με την οικογένειά σου.

      Βγαίνεις ακόμη για ψάρεμα ή μόνο σε συγκεκριμένες εποχές;

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Ρια.Βγαίνω γιά ψάρεμα συνέχεια,όλο τό χρόνο όταν ο καιρος είναι καταληλος βέβαια.Νά έχεις μιά όμορφη μέρα Ρία.

      Διαγραφή
    3. Ωραία Παναγιώτη, εύχομαι να είναι τα δίχτυα σου πάντα γεμάτα.!!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω Ρια,ειμαι σιγουρος οτι η ευχη σου θα πιασει,καλες επιτυχιες στις μαγειρικες σου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...