Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Βακαλάος στο φούρνο με μουστάρδα και μέλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα ψάρι με εξαίσια αρώματα και γεύση και κυρίως με οικονομικό και πανεύκολο τρόπο.






Υλικά: 


4 φιλέτα βακαλάου 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 καρότα 

5 - 6 πατάτες περίπου 


Για τη σάλτσα: 

1 ποτήρι κρασί 

2 κ.σ μουστάρδα 

2 κ.σ. μέλι 

λίγο θυμάρι ξερό 

3/4 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε στο ταψί τα φιλέτα του ψαριού, κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, σε μακρόστενα κομμάτια το καρότο και μικρά κομμάτια τις πατάτες. 

 Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι....

 ....αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε το λάδι κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

 Περιχύνουμε το ταψί παντού.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Νερό δε χρειάζεται να βάλετε γιατί με το κρασί θα ψηθεί κανονικά. Αν δείτε ότι αρπάζει χρώμα πρόωρα τότε σκεπάστε το ταψί με λαδόκολλα.

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το βακαλάο με άλλο φιλέτο ψαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...