Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πορτοκάλια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Χειμώνας και πορτοκάλια είναι ταυτόσημα. Ας εκμεταλλευτούμε τις πολύτιμες ιδιότητές τους, τη γεύση τους και το άρωμά τους μέσα στο φαγητό μας, φτιάχνοντας ένα λαχταριστό και πολύ οικονομικό πιάτο.




Υλικά: 


300 γρ. μακαρόνια Νο 6  

400 - 500 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 

3 πορτοκάλια 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα 

λάδι για το τηγάνισμα 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

ρίγανη 

θυμάρι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Τα στραγγίζουμε και τα καίμε με λίγο λάδι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

 Κόβουμε τα φιλετάκια σε στενότερες λωρίδες και τα αλατοπιπερώνουμε.

 Τα αλευρώνουμε καλά απ' όλες τις πλευρές τους.  

 Τα τηγανίζουμε για λίγο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

 Ρίχνουμε και το θυμάρι.

 Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα βάζουμε κι αυτά μαζί με το κοτόπουλο. 

 Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 30' σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

 Μόλις γίνει ανακατεύουμε τα μακαρόνια μέσα για να ενσωματωθούν τα υλικά και σβήνουμε το μάτι.

Μπορείτε να επιλέξετε δοκιμάζοντας αν θα βάλετε τριμμένο τυρί ή όχι από πάνω σύμφωνα με την επιθυμία σας. 

2 σχόλια:

  1. Καλη κ ευλογημένη εβδομάδα Ρια μου!
    Ευχαριστώ για τις εύκολες κ νόστιμες συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης και σε σένα με την οικογένειά σου Πόπη μου.
      Ευχαριστώ πολύ κι εγώ που με διαβάζεις και με υποστηρίζεις. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...