Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Πρασόρυζο κοκκινιστό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα φαγητό που με δυο απλά υλικά μπορεί να γεμίσει μια κατσαρόλα για όλη την οικογένεια.




Υλικά: 


2 πράσα  

1/3 φλ. λάδι 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1/2 φλ. ρύζι γλασέ 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους και από το πράσινο μέχρι εκεί που είναι αρκετά τρυφερό) σε χοντρές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Μόλις αλλάξουν λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό.













Βάζουμε τη σάλτσα.


 Προσθέτουμε νερό αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε και την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για περίπου 30' μέχρι να μαλακώσουν κανονικά.

 Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό και βάζουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να βράσει για 20'. 

 Στο τέλος θα πρέπει να φροντίσουμε να μείνει λίγη σάλτσα και λάδι στην κατσαρόλα, για να μη στεγνώσει το ρύζι και να μην έχει άλλο νερό το φαγητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...