Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ρεβύθια πλακί στο φούρνο



Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα νόστιμο φαγητό ειδικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 





Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

2/3 φλ. ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

λίγο σέλινο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα αλλάζουμε νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.












Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.







 Βάζουμε μέσα τα ντοματάκια και τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Την αφήνουμε για λίγο με το λάδι.

 Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά στη σάλτσα και νερό. 

 Την αφήνουμε να βράσει για 15'-20' μέχρι να πιει το νερό της. 

 Τη βάζουμε στο ταψί και μέσα ρίχνουμε και τα ρεβύθια.

 Τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό. Αν έχει μείνει στην κατσαρόλα βάζουμε αυτό και συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται ακόμη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή όσο χρειάζεται για να πιουν όλο το νερό, να μελώσουν και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...