Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ποιος θέλει ένα εύκολο γλυκό με λίγα υλικά; Και ποιος δε θέλει θα μου πείτε. Ιδού λοιπόν.....







Υλικά: 


1 πακέτο μπισκότα τύπου Παπαδοπούλου τα τετράγωνα ή Μιράντα 

400 γρ. κρέμα γάλακτος 

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος 

1 ζαχαρούχο γάλα 


Εκτέλεση: 


 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3' - 4' μέχρι να γίνει σαντιγύ.

 Ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα ενώ συνεχίζουμε για 1' το χτύπημα.













Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια σπάτουλα κι όχι με το μίξερ. 


 Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Στη φωτό έβαλα διπλή σειρά γιατί δεν είχα ελληνικά μπισκότα κι αυτά ήταν πολύ λεπτά. Επίσης, μπορείτε να βάλετε πιο μεγάλο ταψί για να γίνει το γλυκό πιο χαμηλό σε ύψος.

 

 Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.

 Βάζουμε το γλυκό αρχικά για 2 ώρες στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη. Μετά το κατεβάζουμε στη συντήρηση μέχρι να το φάμε.

 Μόλις το κατεβάσουμε από την κατάψυξη το πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα ή με τρούφα σοκολάτας ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...