Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πέννες με σολομό και βότκα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τέλειο πιάτο για όσους αγαπάνε το σολομό. Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει και νηστίσιμο για τη νηστεία των Χριστουγέννων με αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος από νηστίσιμο φυτικό γάλα.





Υλικά: 


500 γρ. σολομός φρέσκος χωρίς πέτσα και κόκαλα  

300 γρ. ζυμαρικά πέννες 

2 κ.σ. βούτυρο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι βότκα 

250 ml κρέμα γάλακτος (αν δεν έχετε ή δε θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε δείτε στις μικρές λεπτομέρειες) 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση: 


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο βούτυρο.

Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε μαζί να τσιγαριστεί με το κρεμμύδι. 

 Μόλις πάρει αρκετό χρώμα ο σολομός τον σβήνουμε με τη βότκα.

 Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

 Αλατοπιπερώνουμε. 

 Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό να γίνει μέχρι να δέσει και λίγο να πήξει η κρέμα γάλακτος.


Ταυτόχρονα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. 

 Τις ρίχνουμε μέσα στο σολομό κι ανακατεύουμε καλά.

 Μόλις ανακατέψουμε τις πέννες στο σκεύος το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.

Σερβίρεται και τρώγεται καλύτερα ζεστό.















Μικρές λεπτομέρειες: 


Στην περίπτωση που δεν έχετε κρέμα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με απλό γάλα και να το ανακατέψετε με 1 κ.γ. κόρνφλαουρ για να είναι λίγο πιο πηχτό και να προσομοιάζει με την κρέμα. 


Αν θέλετε την ίδια συνταγή χωρίς καθόλου γάλα ή κρέμα γάλακτος για να είναι πιο νηστίσιμη η εκδοχή της τότε αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με νηστίσιμο γάλα από σόγια και βάλτε και πάλι 1 κ.γ. κόρνφλαουρ να το ανακατέψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...