Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και σπαγγέτι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν το θέλετε ως νηστίσιμο ή για οποιαδήποτε μέρα αυτό το πιάτο μπορεί να συντροφεύσει με πολύ νοστιμιά το ουζάκι και το κρασάκι σας.





Υλικά: 


500 γρ. γαρίδες 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/3 φλ. λάδι 

1 ποτηράκι κρασί 

1 φλ. ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

  Ρίχνουμε τις γαρίδες να τσιγαριστούν κι αυτές.

Ρίχνουμε το κρασί.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον βάζουμε στο φαγητό μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Αρωματίζουμε με κανέλα.

Αφήνουμε τις γαρίδες να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 30' περίπου. Νερό ίσως να μη χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου γιατί βγάζουν και οι ίδιες οι γαρίδες αλλά και τα ντοματάκια. Θα δείτε ανάλογα με το χρόνο μαγειρέματος. Στο τέλος, αφήνουμε να πυκνώσει η σάλτσα και να μην έχουν καθόλου νερό.

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια. 

Τα καίμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τις γαρίδες και αρκετή από τη σάλτσα τους από πάνω. Αφήνω στη δική σας προτίμηση αν θα βάλετε τριμμένο τυρί ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...