Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ρεβύθια με σπανάκι και σάλτσα


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα πεντανόστιμο καθημερινό φαγάκι με το δυναμωτικό σπανάκι. Γίνεται με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τα άλλα όσπρια με σπανάκι.



Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

500 γρ. σπανάκι 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 φλ. σάλτσα 

λίγο άνηθο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Εκτέλεση:

 Βράζουμε τα ρεβύθια για 2 ώρες να μαλακώσουν αρκετά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε το νερό τους.










Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Τσιγαρίζουμε για λίγο και τα ρεβύθια ανακατεύοντάς τα.

 Βάζουμε μέσα τη σάλτσα.

 Ρίχνουμε και πάλι το νερό των ρεβυθιών που κρατήσαμε και αλατοπίπερο.

 Προσθέτουμε και κανέλα. 















Τα αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να μαγειρευτούν και να πιουν αρκετό από το νερό που τους βάλαμε. Στο τέλος θέλουμε να μείνει μια ζουμερή σάλτσα.













Στο μεταξύ βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό μαζί με τον άνηθο για 20' - 30'. Αν γίνει πριν τα ρεβύθια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό του στα όσπρια για να πάρουν τη γεύση.






 Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν τελείως στραγγίζουμε το σπανάκι και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί τους για 3' - 4' να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις και τα υλικά. 

Σε περίπτωση που δείτε ότι η κατσαρόλα έχει επιπλέον νερό που πρέπει να το πιει βάλτε τη σε δυνατή φωτιά για λίγη ώρα ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσει το φαγητό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...