Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Βασιλόπιτα 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το νέο έτος του 2017 ξεκινάει γλυκά με τη Βασιλόπιτα που ετοίμασε η κόρη μου η μεγάλη. Το κάθε μέλος της οικογένειας ψάχνει με ανυπομονησία το δικό του κομμάτι για να βρει το φλουρί κι όλοι δίνουν τις καλύτερες ευχές για Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Ευημερία, Οικονομική ευρωστία και ό,τι άλλο ποθεί ο καθένας ξεχωριστά. 

Σας εύχομαι όλα τα παραπάνω να τα λάβετε πλουσιοπάροχα.



Υλικά: 


250 γρ. μαργαρίνη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό αλεύρι και να το μετρήσετε σε φλιτζάνια του τσαγιού, για κάθε φλιτζάνι θα βάλετε 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ) 

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ επιπλέον 

5 αυγά 

2 φλ ζάχαρη 

2 βανίλιες (ή ένα φάκελο ζάχαρη βανίλιας) 

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

το χυμό και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

ξύσμα 1 λεμονιού

1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας 

3/4 φλ καρύδια ψιλοκομμένα 

(ή αν θέλετε να φαίνονται κάντε τα χοντροτριμμένα) 

1/2 μικρό ποτηράκι λικέρ τη γεύση που προτιμάτε (εγώ έβαλα γεύση βερίκοκο)

1 φλ τριμμένο μήλο στην πλευρά που τρίβουμε τη ντομάτα 

1/2 κ.γ. κανέλα 


Για το στόλισμα: 

περίπου 250 γρ. μερέντα

 (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της βασιλόπιτας) 

ζάχαρη άχνη 

περίπου 200 γρ. κουβερτούρα

1/2 φλ. καρύδια 



Εκτέλεση:



 Πρώτα ζωγραφίζουμε σε μια λαδόκολλα τα διακοσμητικά γράμματα και αριθμούς που θα βάλουμε πάνω στη Βασιλόπιτα, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα για να στεγνώσουν καλά ή αλλιώς μερικές ώρες νωρίτερα. 










Βάζουμε τη σοκολάτα πάνω στο σχεδιασμένο χαρτί και οδοντογλυφίδες στις άκρες των αριθμών και των σχεδίων που πρόκειται να βάλουμε όρθια. Επίσης τραβάμε προς τα κάτω κάποιες μύτες στις οποίες θα στερεώσουμε τις οδοντογλυφίδες που θα μπήξουμε στη βασιλόπιτα.

 Φτιάχνουμε το κέικ με τη συνταγή Βασιλόπιτα.

 Απλώνουμε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ τη μερέντα.

 Τρίβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας τα κολλάμε στα πλαϊνά μέρη της Βασιλόπιτας.

 Βάζουμε και στην επιφάνεια περίπου 1 εκ. σαν στεφάνι από τα τριμμένα καρύδια.

Πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνεια της μερέντας.










Βάζουμε τα σχέδια που φτιάξαμε με τη σοκολάτα κι έτοιμη για σερβίρισμα.


2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά σε σένα και στην υπέροχη και χρυσοχέρα οικογένεια σου! Ότι ποθείτε, να σας το δώσει απλόχερα ο Θεός! Το δε χάρισμα της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, πάει, βλέπω, από μάνα στην κόρη! Απλά υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά Ρενάτα μου, εύχομαι υγεία, ευλογία κι ευημερία στο σπιτικό σου.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για τα θετικά σου σχόλια, μόλις τα μεταβίβασα και στις κόρες μου.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...