Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Πανεύκολο τηγανητό κοτόπουλο με γεύση μουστάρδας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Και ποιος δε θέλει ένα φαγητό που να είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του αλλά ταυτόχρονα να δίνει πολύ γεύση σαν αυτό!! 





Υλικά: 


2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (μπορείτε να κόψετε σε φετούλες όποια κομμάτια σας αρέσουν κι από τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου όπως εγώ πρόσθεσα 1 μπούτι) 

περίπου 1/3 φλ. λάδι για το τηγάνισμα 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

1 κ.σ. μουστάρδα 

το χυμό 1 λεμονιού 


κίτρινο ρύζι ως συνοδευτικό 

ή τηγανητές πατάτες 

ή πουρέ 

ή ό,τι άλλο αρέσει σε σας


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε σε μικρότερα, στενά κομμάτια τα φιλέτα ή το μπούτι του κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνουμε κι από τις δύο πλευρές.

 Τα κοκκινίζουμε στο λάδι για λίγο κι από τις δύο πλευρές.

 Μόλις πάρουν καλό χρώμα κι από τις δύο πλευρές πασπαλίζουμε με ρίγανη. Αφήνουμε τα φιλετάκια για περίπου 30' σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι να σιγοψηθούν στο τηγάνι.

 Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με τη μουστάρδα. 

 Τα φιλετάκια θα πρέπει να έχουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα σαν αυτό για να είναι έτοιμα.

Τότε ρίχνουμε το μείγμα της μουστάρδας μέσα κι ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Τα αφήνουμε για 1' ακόμη. Μόλις ενσωματωθεί η σάλτσα με τα φιλετάκια είναι έτοιμα για να τα βγάλουμε από το τηγάνι.






Προαιρετικά σερβίρουμε το κοτόπουλο με κίτρινο ρύζι που θα έχουμε βάλει λίγη κιτρινόριζα (κουρκουμά) μέσα. 

2 σχόλια:

  1. καλημέρα σας, όταν τα αφήνετε 30 λεπτά με μέτρια φωτιά αφού ρίξετε τη ρίγανη, δεν προσθέτετε καθόλου νερό? αν όχι δεν καίγονται και μάλιστα με κλειστό καπάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.
      Δε ρίχνω καθόλου νερό. Τα φιλετάκια δεν καίγονται γιατί αφενός τα ψήνω σε μέτρα φωτιά κι αφετέρου ο ατμός που δημιουργείται με το κλειστό καπάκι δεν τα αφήνει να καούν, βέβαια τα γυρνάω συχνά και τα παρακολουθώ. Ο χρόνος που δίνω είναι κατά προσέγγιση 30'. Πολλές φορές ανάλογα το μέγεθος των φιλέτων, την κουζίνα αλλά και το σκεύος χρειάζεται λιγότερος ή περισσότερος χρόνος.
      Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...