Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ψαρόσουπα βελουτέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια ψαρόσουπα νόστιμη κι εύπεπτη πάντα είναι ευπρόσδεκτη το χειμώνα και ειδικά όταν έξω έχει αρκετό κρύο. 






Υλικά: 


1 κ. ψάρι βακαλάο ή άλλο κατάλληλο για σούπα 

1 κρεμμύδι ξερό 

3 πατάτες 

2 ντομάτες 

3 καρότα 

1 μικρό ματσάκι σέλινο 

1 φύλλο δάφνης 

1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή 1 κύβο 

1/3 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

(προαιρετικά αυγολέμονο)


Εκτέλεση:


 Στην κατσαρόλα κόβουμε σε κομμάτια τα καρότα, τις πατάτες, τις ντομάτες, το σέλινο, το κρεμμύδι στη μέση, βάζουμε και τη δάφνη. 

 Βάζουμε μέσα το λάδι. 

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο και αρκετό νερό. Τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 

 Στη συνέχεια βγάζουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα και βάζουμε στο ζουμί το ψάρι. 

 Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Το αφήνουμε για περίπου 30' - 40' να μαγειρευτεί κι αυτό σε σιγανή φωτιά. 

Μετά σουρώνουμε το ζουμί για να μην υπάρχουν κοκαλάκια μέσα.  

 Στο μούλτι κόβουμε τα λαχανικά να γίνουν πουρές. 

 Ενώνουμε τον πουρέ λαχανικών με το ζουμί στην κατσαρόλα. 

 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού κι αφήνουμε στο μάτι για 1' το σύνολο της σούπας να ενωθούν ξανά τα υλικά. 

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με τα καθαρισμένα κομματάκια ψαριού.
















Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν θέλετε στο τέλος μετά το λιώσιμο των λαχανικών στο μούλτι μπορείτε να αυγοκόψετε τη σούπα. 



2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο Σαββατόβραδο. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...