Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Πέννες με σπανάκι και φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα νόστιμο φαγητό για να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε το σπανάκι όταν δυσκολεύονται να το φάνε με άλλους τρόπους.





Υλικά: 


200 γρ. σπανάκι 

150 γρ. φέτα 

1/3 φλ. λάδι 

1 κ.σ. βούτυρο 

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή 1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο

πιπέρι

250 γρ. πέννες

λίγα καρύδια 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν. 

 Αν το σπανάκι έχει μεγάλα φύλλα τα κόβουμε σε μικρότερα και το τσιγαρίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. 

 Αφήνουμε το σπανάκι να πιει πρώτα όλο το νερό που θα βγάλει και μόλις μείνει μόνο με το λάδι του ρίχνουμε τη φέτα σε τρίμματα. 

 Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 1' - 2' μέχρι να γίνει κρεμμώδες. 

 Έχουμε ήδη βράσει σε αλατισμένο νερό και στραγγίσει τις πέννες. Τις ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι κι ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.

 Το σερβίρουμε είτε σκέτο όπως είναι από την κατσαρόλα....

....ή με χοντροτριμμένα καρύδια από πάνω. 

2 σχόλια:

  1. Πολυ καλη ιδεα Ρια μου!!
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει αν το φτιάξεις.

    Καλό σου βράδυ, φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...