Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχαρίσια ρολά με γέμιση τυριού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Εύκολα ρολάκια με λίγα και απλά υλικά χωρίς κόπο, για τους καλεσμένους σας ή για την ημέρα των ερωτευμένων ή ακόμη και για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.






Υλικά: 


500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

2 κ.σ. βούτυρο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

2 σκ. σκόρδο

100 γρ. τυρί γκούντα 

αλάτι, πιπέρι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

λάδι


Εκτέλεση:


 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κι από τις δύο πλευρές. 

 Σε κάθε φιλέτο απλώνουμε από μία κουταλιά βούτυρο μόνο από τη μία πλευρά την οποία θα γεμίσουμε.

 Βάζουμε πάνω του λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη μία σκελίδα σκόρδου τριμμένη.

 Απλώνουμε και το τυρί τριμμένο ή κομμένο σε λεπτές φέτες.

 Τυλίγουμε σε ρολό 

 Κλείνουμε τις άκρες του και τα πλαϊνά με οδοντογλυφίδες ώστε να μη μπορεί να φύγει καθόλου το τυρί.

 Ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές τα ρολά στο λάδι.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα. Αν το κρίνετε απαραίτητο βάλτε μια μικρή ποσότητα νερού για να μην καεί το κρέας αν σωθούν γρήγορα τα ζουμιά του. Στο τέλος όμως δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να το κοκκινίσουμε κι άλλο στο λάδι που έχει μείνει. Το γυρίζουμε σχετικά τακτικά από κάθε πλευρά.

Για συνοδεία σας προτείνω πουρέ. Αν όμως θέλετε εσείς μπορείτε να βάλετε κάτι άλλο.

2 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται λαχταριστό... αν δεν είχαμε κόψει το κρέας, θα το έκανα σίγουρα. Μας έλειψες από το φόρουμ... ελπίζω να είσαι καλά. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ρενάτα μου. Κι εμείς το κόψαμε το κρέας λόγω της τυρινής εβδομάδας αλλά έχω να βάλω κι άλλη συνταγή με κρεατικά τις επόμενες μέρες.
      Είμαι πολύ καλά και αισίως τελείωσα την εργασία που έκανα για το τεύχος στο οποίο γράφω.
      Έχεις δίκιο έχω πολύ καιρό να γράψω στο φόρουμ, οπότε θα τα πούμε συντόμως.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο. Καλή σου νύχτα φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...