Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Τονοσαλάτα με σάλτσα μουστάρδας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ανάμεικτη, δροσερή, χειμωνιάτικη τονοσαλάτα τόσο απλή όσο και βιταμινούχα.





Υλικά: 


κόκκινο και άσπρο σγουρό μαρούλι (λόλο ρόσσο και μπιάνκο) 

1 κονσέρβα τόνο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 καρότο 

αλάτι


Για τη σάλτσα: 

1 κ.σ. μουστάρδα 

1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό  

1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

λάδι  


Εκτέλεση:


 Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα δύο μαρούλια, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, τρίβουμε το καρότο, βάζουμε και τον τόνο σε μικρά κομμάτια.











Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι και το λεμόνι.













Ρίχνουμε και κανονικό λάδι όπως σε όλες τις σαλάτες κι ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.


Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με αυτή τη σάλτσα κι ανακατεύουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...