Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Φιλετάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος και κάππαρη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Λαχταριστή συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους. Πολύ εύκολη ώστε να τη φτιάξει ακόμη και ένα παιδί.






Υλικά: 


2 - 3 φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου 

1/3 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ.κάππαρη 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα φιλετάκια σε αρκετά μικρότερα κομματάκια και τα βράζουμε σε νερό για 15'. 

 Στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε το λάδι στο τηγάνι. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα κι από τις δύο πλευρές και τους βάζουμε αλατοπίπερο.

 Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να το πιει όλο. Αν εξακολουθεί να είναι σκληρό βάλτε και λίγο νερό και συνεχίστε μέχρι να μαλακώσει καλά. 

 Μόλις πιει το κρασί και μαλακώσει καλά ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.

 Βάζουμε και την κάππαρη κι αφήνουμε το τηγάνι στο μάτι μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει πιο πηχτή.

Μπορείτε να το σερβίρεται με ρύζι ή ζυμαρικά ή κριθαράκι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...