Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Ρεβύθια με διάφορα μπαχαρικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμα και πικάντικα ρεβύθια αρωματισμένα με μπαχαρικά, χωρίς κόπο και δυσκολία. 




Υλικά: 


400 γρ. ρεβύθια 

1/3 φλ. λάδι 

1 κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο 

κανέλα ή ξύλο κανέλας 

1 κ.γ. κύμινο 

1 κ.γ. κουρκουμά 

3 γαρύφαλλα 

πάπρικα 

αλάτι, πιπέρι 

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή 1 κύβο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 


Εκτέλεση:


 Έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό για να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. 













Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγο. 

 Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για 1' - 2' σε χαμηλή φωτιά για να βγάλουν τα αρώματά τους. 

 Ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν με τα μπαχαρικά. Βάζουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια και το ζωμό λαχανικών ή τον κύβο. Τα αφήνουμε 5' - 10' για να πάρουν όλα τα αρώματα. 

Μόλις τα σερβίρουμε ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και τον πασπαλίζουμε από πάνω. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...