Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μαυρομάτικα φασόλια με αντίδια λεμονάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ απλό, πολύ εύκολο, πολύ οικονομικό φαγητό και ειδικά για τις μέρες της νηστείας είναι τέλειο.




Υλικά: 


1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 

περίπου 500 γρ. αντίδια 

1/3 φλ. λάδι 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

 1/2 κρεμμύδι ξερό ή 1 φρέσκο 

αλάτι, πιπέρι 

το χυμό 1/2 λεμονιού


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Βάζουμε και τα φασόλια μαζί να λαδωθούν κι αυτά στο τσιγάρισμα. 

 Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.

 Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε μέσα. Αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν για περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.













Στο μεταξύ βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.












Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμη 3' μόνο για να ενωθούν όλα τα υλικά και μετά αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.




Στο πιάτο μπορείτε αν σας αρέσει να προσθέσετε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...