Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Πατάτες φούρνου με τριμμένη φρυγανιά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Έχω την εντύπωση ότι μόλις τις δοκιμάσετε με αυτό τον τρόπο δε θα θέλετε να τον αλλάξετε. Νόστιμες, με τραγανή κρούστα πατατούλες για να συνοδέψετε τα κρεατικά, τα ψαρικά ή να τις απολαύσετε σκέτες.




Υλικά: 


περίπου 1 κ. πατάτες 

1/2 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

περίπου 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά 

1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Τις περιχύνουμε με το λάδι.

 Τις αλατοπιπερώνουμε.

 Ρίχνουμε πάνω τους παντού τη φρυγανιά κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

 Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Το ταψί θα το αφήσουμε χωρίς νερό και αυτές θα ψηθούν με το λάδι και τη δική τους την υγρασία.

 Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50' στην αρχή σκεπασμένες με λαδόκολλα και τα τελευταία 20' τις ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...