Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Γαρίδες γιαχνί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τέλειο φαγητό με πλούσια γεύση που μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα φιλικό τραπέζι τις μέρες της νηστείας.




Υλικά: 


500 γρ. γαρίδες 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 φύλλο δάφνης 

1 μεγάλο καρότο τριμμένο 

1 κίτρινη ή άλλο χρώμα πιπεριά 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή 2 - 3 κόκκους


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Βάζουμε και τις γαρίδες μέσα να τσιγαριστούν και τις γυρίζουμε να πάρουν παντού χρώμα. Στο στάδιο αυτό θα βγάλουν πολύ νερό. Εγώ τις έβγαλα σε ένα πιάτο μετά από 2' και άφησα το νερό που έβγαλαν σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι που εξατμίστηκε κι έμεινε μόνο ελάχιστο. Μετά τις ξανάριξα μέσα.

 Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

 Βάζουμε τα ντοματάκια, τη σάλτσα, τη δάφνη και το μπαχάρι. 

 Αλατοπιπερώνουμε. 

 Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και την πιπεριά σε λωρίδες. Νερό ίσως να μη χρειαστεί καθόλου γιατί όλα τα υλικά θα βγάλουν το δικό τους. Διαφορετικά, προσθέτουμε μόνο λίγο. Αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 20' - 30' να μαγειρευτεί και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή μακαρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...