Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Φακές με σπανάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όχι μόνο είναι ωραίο φαγητό, όχι μόνο είναι οικονομικό φαγητό, όχι μόνο είναι εύκολο φαγητό αλλά επιπλέον είναι και βόμβα σιδήρου.




Υλικά: 


1 φλ. φακές 

1/3 φλ. λάδι

200 - 250 γρ. σπανάκι 

1 φλ. σάλτσα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

αλάτι, πιπέρι 

1 φύλλο δάφνης 


Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε. 

 Ρίχνουμε τις φακές, τη σάλτσα και νερό. 

 Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τις φακές σε σιγανή φωτιά, ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι από 20' - 50'. 












Στο μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό το σπανάκι για 20' - 30'. 

 Τα τελευταία 5' - 10' ρίχνουμε το σπανάκι στις φακές κι ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε τα εναπομείναντα 5' - 10' να ενσωματωθούν οι γεύσεις και σβήνουμε το μάτι.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις φακές το νερό που έβρασε το σπανάκι. Φροντίστε στο τέλος του μαγειρέματος να μην έχουν πολύ νερό οι φακές ώστε το φαγητό να είναι λίγο πιο πηχτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...