Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Αγκινάρες με ρύζι κοκκινιστές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα από τα καθημερινά ανοιξιάτικα φαγάκια, εύκολο, οικονομικό και νόστιμο.




Υλικά: 


6 αγκινάρες 

1 - 1 1/2 φλ. ρύζι γλασέ

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

μοσχοκάρυδο 



Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. 

 Βάζουμε και τις αγκινάρες ολόκληρες ή κομμένες στη μέση να τσιγαριστούν μαζί και τις γυρίζουμε τακτικά. 

 Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια, τη σάλτσα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Αλατοπιπερώνουμε. 

 Βάζουμε κανέλα. 

 Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και νερό κι αφήνουμε το φαγητό για περίπου 30' σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί. 

 Βγάζουμε τις αγκινάρες για να μη λιώσουν και ρίχνουμε το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Το μαγειρεύουμε για περίπου 15' - 20'. Το βγάζουμε όσο είναι ακόμη λίγο ζουμερό και ξαναρίχνουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστές μέχρι να σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...