Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Μπαστουνάκια ινδοκάρυδου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Για να δω τώρα τις ηλικίες σας. Ποιος θυμάται αυτές τις ζουμερές καρύδες σε μπαστουνάκια που αγοράζαμε, ως επί το πλείστον, στα πανηγύρια πριν από πολλά πολλά χρόνια; Για μένα αποτελούν μια ωραία παιδική ανάμνηση που ανυπομονούσα να μου πάρουν οι γονείς μου όταν βρισκόμασταν σε κάποιο πανηγύρι. Αν νηστεύουν τα παιδιά σας τις μέρες της Σαρακοστής είναι μια πολύ καλή ιδέα για κολατσιό στο σχολείο.





Υλικά: 


2/3 φλ. νερό 

1 φλ. ζάχαρη 

λίγη βανίλια 

1 φλ. ινδοκάρυδο (περίπου 100 γρ.) 

2 κ.σ. γλυκόζη

λίγο ακόμη ινδοκάρυδο για το τύλιγμα 


Εκτέλεση:


 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό να βράσουν για 7' - 8'. 

 Το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να το ζυμώσουμε με την καρύδα χωρίς να καούμε. Θα πρέπει να βγει τόσο πυκνό.

 Ανακατεύουμε μέσα την καρύδα.

 Προσθέτουμε τη γλυκόζη. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

 Παίρνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαστουνάκι στον πάγκο ή ανάμεσα στα χέρια μας.

 Σε ένα πιάτο βάζουμε ινδοκάρυδο και κυλάμε πάνω του το κάθε μπαστουνάκι να καλυφθεί καλά.

Την πρώτη μέρα ίσως να είναι λίγο μαλακά. Τα αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα και αυτά θα στερεοποιηθούν και θα σκληρύνουν λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...