Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μπουγάτσα νηστίσιμη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα μα τίποτα αυτή η νηστίσιμη μπουγάτσα από μια αρτύσιμη. Όρεξη να έχει κανείς για ....νηστεία.




Υλικά: 


1 φύλλο σφολιάτας 

1 ποτήρι γάλα σόγιας (μπορείτε αν θέλετε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο νηστίσιμο γάλα) 

3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 

3 - 3 1/2 κ.σ. ζάχαρη

λίγη βανίλια 

2 - 3 κ.σ. σπορέλαιο 


Για την επιφάνεια:

άχνη και κανέλα 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.

 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

 Βάζουμε και λίγη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. 

 Μόλις πήξει τραβάμε από το μάτι την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και το ενσωματώνουμε.

 Στο τέλος η κρέμα θα έχει την υφή της κρέμας ζαχαροπλαστικής. 

 Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το φύλλο σφολιάτας και το λαδώνουμε με το σπορέλαιο.

 Απλώνουμε την κρέμα στο μισό μέρος της σφολιάτας κι αφήνουμε ένα περιθώριο γύρω γύρω για να μπορεί να κλείσει.

 Πριν κλείσουμε το φύλλο το βρέχουμε με νερό στις άκρες και μετά το κλείνουμε και το πατάμε για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

 Με το πινέλο βάζουμε λίγο ακόμη σπορέλαιο στην επιφάνεια και στις δύο πλευρές. 

 Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45' ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

 Την αφήνουμε 10' να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με άχνη.

 Ρίχνουμε και λίγη κανέλα κι έτοιμη.


4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, να είσαι καλά. Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα σου εύχομαι. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Πω πω πω! Τι μου κάνεις τώρα;! Ότι σκεφτόμουν αν μπορούσα να κάνω μπουγάτσα, τώρα που έχουμε κόψει αυγά, βούτυρα και γάλα. Σε ευχαριστούμε! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάτα μου, εγώ σ' ευχαριστώ πολύ. Να είσαι πάντα καλά. Παραμυθένιο ξημέρωμα σου εύχομαι. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...