Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμη τούρτα χωρίς λάδι και μαργαρίνη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το γλυκό το έφτιαξα στην ουσία χωρίς ιδιαίτερη σκέψη με ό,τι υλικά είχα στο σπίτι. Είναι κατάλληλο για όσους νηστεύουν ακόμη και το λάδι ή για όσους κάνουν μία σχετική δίαιτα.




Υλικά: 


Για το σιρόπι: 

1 ποτήρι νερό 

1 ποτήρι ζάχαρη 

το χυμό 1 μικρού πορτοκαλιού 

λίγη βανίλια 


Για την κρέμα: 

3 ποτήρια γάλα σόγιας 

6 κ.σ. κορνφλάουρ 

1 ποτήρι ζάχαρη 

1 βανίλια 

1 1/2 κ.σ. κακάο 


8 φέτες ψωμί του τοστ

αμύγδαλα για την επιφάνεια 


Εκτέλεση:


 Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού. 

 Προσθέτουμε τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό το αφήνουμε για 5'. 

 Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σόγιας μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα.

 Ρίχνουμε τη βανίλια. 

 Προσθέτουμε και το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα των αυγών. Μόλις λιώσει καλά το κορνφλάουρ, αφαιρούμε 2 ποτήρια από το γάλα και το βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι. Αφήνουμε την κρέμα βανίλιας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει κι ανακατεύουμε συνεχώς.

 Τα δύο ποτήρια που κρατήσαμε τα βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι μαζί με το κακάο. Το ανακατεύουμε κι αυτό με το σύρμα των αυγών μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. 

 Αν το ψωμί του τοστ έχει κόρα την αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. 

 Βουτάμε το κάθε ψωμάκι στο σιρόπι από τις δύο πλευρές και το βάζουμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε την τούρτα. 

 Βάζουμε τα πρώτα 4 ψωμάκια το ένα δίπλα στο άλλο. 

 Πάνω τους στρώνουμε την κρέμα. 

 Από πάνω βάζουμε τα άλλα 4 ψωμάκια αφού πρώτα τα βουτήξουμε κι αυτά στο σιρόπι.

 Στην επιφάνεια βάζουμε τη σοκολατένια κρέμα.

 Τραβάμε λίγη απ' αυτή στα πλαϊνά και με τη βοήθεια μιας λάμας τα καλύπτουμε. 

Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και με την τεχνική βοήθεια μιας φαρδιάς λάμας τα στρώνουμε στα πλαϊνά της τούρτας.  

Αντί για ξηρούς καρπούς μπορείτε να βάλετε στην επιφάνεια φρουτάκια φρέσκα ή γλασαρισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...