Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Τραγανά ρεβύθια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εδώ δε μιλάμε για φαγητό αλλά για ποτό. Συγκεκριμένα αυτά τα τραγανά ρεβύθια ψημένα στο φούρνο είναι όπως οι ξηροί καρποί που τρώμε για να συνοδεύσουμε το ποτό μας.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1 κ.σ. λάδι 

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή 

1 κ.γ. κύμινο 

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 

σκόνη σκόρδου περίπου 1/2 κ.γ. ή με το μάτι όσο σας αρέσει

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να φουσκώσουν και την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν και σκάσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε αρκετή ώρα να στεγνώσουν.

 Τα βάζουμε σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε μέσα τα υλικά, το λάδι...

 τη ζάχαρη....

 ...αλάτι και πιπέρι....

 ...το κύμινο...

 ....την πάπρικα..

 και το σκόρδο.  

 Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα στρώνουμε σε ένα ταψί να μην καλύπτει το ένα ρεβύθι το άλλο.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50' μέχρι να γίνουν τραγανά. Δοκιμάζουμε και λίγο νωρίτερα από το δοσμένο χρόνο κι αν γίνουν τραγανά τα βγάζουμε.



2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μίνα μου να είσαι καλά. Ένα όμορφο βράδυ σου εύχομαι και ένα φωτεινό ξημέρωμα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...