Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Φωλίτσες με γαρίδες και μπεσαμέλ νηστίσιμη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Με λίγα υλικά και μεράκι μπορείτε να φτιάξετε ένα ευφάνταστο ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας τις μέρες της νηστείας. 




Υλικά: 


250 γρ. γαρίδες λίγο λάδι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

αλάτι, πιπέρι


Για τη μπεσαμέλ:

1 ποτήρι γάλα σόγιας 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

1 1/2 - 2 κ.σ. κορνφλάουρ 

αλάτι, πιπέρι 

1 κ.σ. σπορέλαιο 

λίγο άνηθο 


περίπου 200 γρ. φύλλο κανταΐφι 

σπορέλαιο για το λάδωμα 


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

 Προσθέτουμε τις γαρίδες.

 Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό που θα βγάλουν.

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα σόγιας και το κρασί.

 Διαλύουμε το κορνφλάουρ όσο ακόμη είναι κρύο.

Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.  

 Μετά αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε το σπορέλαιο.

 Ανακατεύουμε μέσα τις γαρίδες που τσιγαρίσαμε.

 Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στη μπεσαμέλ.

 Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι. 

 Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

 Λαδώνουμε την ανάποδη επιφάνεια ενός ταψιού για μάφινς.

 Κόβουμε λωρίδες από το φύλλο του κανταϊφιού και τις ανοίγουμε λίγο για να μην είναι μπερδεμένες και κολλημένες μεταξύ τους.

 Τις λαδώνουμε ελαφρά με λίγο σπορέλαιο.

Τυλίγουμε/ντύνουμε την κάθε θέση του ταψιού με το φύλλο ώστε να σχηματιστεί μια ανάποδη φωλιά. 

 Στη συνέχεια λαδώνουμε την επιφάνεια τους.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15' ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με μια δυο κουταλιές από το μείγμα των γαρίδων με μπεσαμέλ και είναι έτοιμες για σερβίρισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...