Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Τσιπούρες με ντομάτες και σως μουστάρδας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Η τσιπούρα είναι από μόνη της νόστιμο ψάρι, αλλά τώρα θα γίνει δυο φορές πιο νόστιμη.




Υλικά: 


2 μεγάλες τσιπούρες 

3 μεγάλες σκ. σκόρδο 

1 κ.γ. ρίγανη 

1 κ.γ. θυμάρι 

2 ντομάτες 


Για τη σάλτσα: 

1/3 φλ. λάδι 

το χυμό περίπου 1 λεμονιού 

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια κι από τις δύο πλευρές. 

 Κόβουμε τα σκόρδα σε πολύ λεπτά δοντάκια και τα ανακατεύουμε μαζί με τη ρίγανη και το θυμάρι.

 Βάζουμε από μία κουταλιά στην κοιλιά του κάθε ψαριού και το υπόλοιπο από πάνω στη ράχη του.

 Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες και τις τοποθετούμε στη ράχη των ψαριών.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. 

 Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις τσιπούρες. 

 Στην επιφάνεια ρίχνουμε τα περισσέματα από το μείγμα με το σκόρδο, αν υπάρχουν.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. 

Πρόταση για συνοδευτικό είναι οι πατάτες φούρνου που μπορείτε να βάλετε από την αρχή στο ταψί ή ψητά λαχανικά ή πράσινη σαλάτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...