Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Αχιβάδες γεμιστές με μπέικον και μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ευπαρουσίαστο και νόστιμο φαγητό το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί και ως ορεκτικό συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με τους φίλους σας.


 


Υλικά: 


για 10 αχιβάδες 

150 γρ. τυρί κρέμα 

2 κ.σ. λάδι 

4 λωρίδες μπέικον 

5 - 6 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο βούτυρο 

λίγο κεφαλοτύρι 



Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τηγανίζουμε στο λάδι.

 Ψιλοκόβουμε και τα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά μόλις το μπέικον αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.

 Ρίχνουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι γιατί το μπέικον είναι ήδη αλατισμένο.

 Μόλις τηγανιστούν και πάρουν αρκετό χρώμα ανακατεύουμε μέσα την κρέμα τυριού. Το αφήνουμε για 1' - 2' και αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.

 Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αχιβάδες 2' - 3' λιγότερο από τις οδηγίες τους.

 Μετά το στράγγισμα τις λαδώνουμε λίγο και τις ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

 Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.

 Γεμίζουμε κάθε αχιβάδα με περίπου 1 κ.σ. γέμιση.

 Τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί με τη γέμιση προς τα πάνω.

 Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10' - 15' σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...