Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με σπανάκι και φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Αυτό το φαγητό είναι πολύ ωραίο για να κάνετε τα παιδιά να φάνε εύκολα το σπανάκι το οποίο συνήθως αρνούνται. Φυσικά είναι πολύ ευπαρουσίαστο και σε ένα τραπέζι με τους φίλους σας.





 




Υλικά: 


4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 

1/3 φλ. λάδι για το κοτόπουλο και λίγο ακόμη για το σπανάκι

περίπου 200 γρ. σπανάκι 

100 γρ. φέτα 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι  

αλάτι, πιπέρι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 


Εκτέλεση: 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Προσθέτουμε και το σπανάκι και το γυρίζουμε στο λάδι να τσιγαριστεί κι αυτό.

 Ρίχνουμε πιπέρι και μόνο λίγο αλάτι ή ίσως και καθόλου ανάλογα με το πόσο αρμυρή φέτα θα έχουμε. Αφήνουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά που θα βγάλει.

 Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε στην κατσαρόλα. 

 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

 Εγώ τα ένωσα ως εξής. Στο ένα φιλέτο βάζουμε μια ποσότητα γέμισης αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. 

 Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φιλέτο και ολόγυρα στις άκρες τα πιάνουμε μαζί με οδοντογλυφίδες σαν να τα ράβουμε.

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε από κάθε πλευρά.

 Περίπου αυτό το χρώμα είναι το επιθυμητό σε κάθε πλευρά.

 Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για περίπου 40' σε σιγανή φωτιά. Στο τέλος θα το αφήσουμε να πάρει αρκετό χρώμα κι από τις δύο πλευρές αφού πιει όλα τα υγρά του.

 Μόλις το βγάλουμε δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες.

Η πρότασή μου για το συνοδευτικό είναι το ρύζι που ταιριάζει άψογα με το σπανάκι. Αν όμως θέλετε εσείς μπορείτε να το συνοδεύσετε με άλλο συμπλήρωμα.




2 σχόλια:

  1. Άλλη μια εξαιρετική συνταγή!
    Καλησπέρα Ρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Πόπη μου για τα καλά σου λόγια, σ' ευχαριστώ πολύ. Καλό ξημέρωμα να έχεις. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...