Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μουστάρδα και κρασί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μαλακές και νόστιμες μπριζόλες με τη βοήθεια της μουστάρδας και του κρασιού. Με λίγο ρύζι ή πατάτες για συμπλήρωμα είναι ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.





Υλικά: 


3 - 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

θυμάρι 

1/2 φλ. λάδι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

1 κ.σ. μουστάρδα 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα 



Εκτέλεση:



 Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. 

 Ρίχνουμε ρίγανη.... 

 ...και θυμάρι.

 Τις αλευρώνουμε λίγο. 

 Βάζουμε το λάδι να κάψει και τις κοκκινίζουμε από τις δύο πλευρές.

 Μετά χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Τις γυρίζουμε τακτικά για να πάρουν ισάξιο χρώμα. 

 Σβήνουμε το τηγάνισμα με το κρασί.

 Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με περίπου 1/3 φλ. νερό.

 Περιχύνουμε τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε για λίγο με κλειστό καπάκι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. 

 Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 

Η πρόταση σερβιρίσματος είναι το κίτρινο ρύζι, αν όμως προτιμάτε κάτι άλλο όπως πατάτες ή πουρέ ή λαχανικά τότε θα επιλέξετε εσείς. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...