Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αγκινάρες με μανιτάρια και αλευρολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Ανοιξιάτικες οι αγκινάρες και καλό είναι να τις εκμεταλλευτούμε τώρα που υπάρχουν. Μαζί με τα μανιτάρια ταίριασαν απίθανα.




Υλικά: 


500 γρ. αγκινάρες 

300 γρ. καφέ ή άσπρα μανιτάρια 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ή 1 φρέσκο  

1 μικρό ματσάκι άνηθο

αλάτι, πιπέρι 

λίγο κουρκουμά (κιτρινόριζα) 


Για το αλευρολέμονο 

2 κ.σ. αλεύρι 

το χυμό 1/2 - 1 λεμονιού


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.


 Όσα μανιτάρια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα γιατί θα συρρικνωθούν. Τα τσιγαρίζουμε κι αυτά στο λάδι.

Μετά από λίγη ώρα βάζουμε και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση και τις γυρίζουμε λίγο να λαδωθούν κι αυτές. 

 Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 

 Αλατοπιπερώνουμε. 

 Προσθέτουμε τον κουρκουμά και νερό. Αφήνουμε το φαγητό για περίπου 30' ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες. Φροντίζουμε να μείνει στο τέλος ζουμί στην κατσαρόλα για το αλευρολέμονο.

 Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε με το μιξεράκι του φραπέ λίγο νερό, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού.

Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό και κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά αντί για ανακάτεμα. Την αφήνουμε στο μάτι για 1' - 2' ακόμη και μετά την αποσύρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...