Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Σολομός ψητός με μέλι και σκόρδο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα εναλλακτικό πιάτο με σολομό που έχει γλυκιά γεύση από το μέλι. 





Υλικά: 


700 - 1000 γρ. φέτα σολομού κατεψυγμένου

1/4 φλ. μαργαρίνη ή σπορέλαιο

1/3 φλ. μέλι 

2 - 3 σκ. σκόρδο 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μαϊντανό 


Εκτέλεση:


 Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μέλι και το χυμό λεμονιού.

 Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το μέλι.

 Βάζουμε το σολομό σε λαδόκολλα και τον περιχύνουμε με το μείγμα του μελιού.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και πασπαλίζουμε λίγο στο ψάρι.

 Κλείνουμε τη λαδόκολλα κι απ' έξω βάζουμε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20' - 30'. 

 Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα κι αφήνουμε το ψάρι να πάρει το τελικό του χρώμα.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά και πατάτες φούρνου ή τηγανητές. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...