Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Κοτόπουλο με βαλσαμικό ξύδι και λαχανικά στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ασυνήθιστη και νόστιμη συνταγή. Το κοτόπουλο παίρνει μια πικάντικη γεύση από το αρωματικό βαλσαμικό ξύδι και απογειώνεται η γεύση των λαχανικών μαζί του.




Υλικά: 


2 φιλετάκια από στήθος κοτόπουλου 

1 μικρό μπρόκολο 

1 μεγάλο καρότο 

1 φλ. ντοματάκια τσέρυ 

1 μεγάλη σκ. σκόρδο 

1/3 φλ. λάδι

1 κ.σ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη 

1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό 

αλάτι, πιπέρι 

μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών (ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, μπούκοβο) 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα μακρόστενα κομμάτια. 

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό λαχανικών ή κότας με το ξύδι.

 Βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το ξύδι. Αφήνουμε σκεπασμένο το μπολ για 30' στο ψυγείο. 

 Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες, το καρότο σε χοντρά μπαστουνάκια, το σκόρδο σε δοντάκια μικρά και τα βάζουμε μαζί με τα ντοματάκια σε ένα ταψί.

 Αλατοπιπερώνουμε. 

 Βάζουμε το λάδι. 

 Πασπαλίζουμε με το μείγμα μυρωδικών και τα ανακατεύουμε λίγο όλα μαζί.

 Τα ψήνουμε για περίπου 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 Τραβάμε τα λαχανικά στις άκρες του ταψιού και βάζουμε στη μέση τα φιλετάκια.

 Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα λαχανικά με λίγη από τη σως του ξυδιού.

 Συνεχίζουμε το ψήσιμο σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα για ακόμη 30' περίπου, πάντα σύμφωνα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος του κάθε σπιτιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...