Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραίο ανοιξιάτικο - καλοκαιρινό φαγητό με τα δροσερά και οικονομικά κολοκυθάκια και τις μελωμένες πατατούλες να εμπλουτίζουν το μοσχαράκι. 




Υλικά: 


700 γρ. μοσχαράκι 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

3/4 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μοσχοκάρυδο 

κανέλα 

λίγο μπαχάρι 

600 - 700 γρ. κολοκυθάκια 

3 πατάτες μέτριες 


Εκτέλεση:






Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.

 Κόβουμε το κρέας σε αρκετά μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί.

 Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη σάλτσα.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Βάζουμε κανέλα.

 Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο....

 ....και το μπαχάρι. Βάζουμε και νερό και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει.

 Το τελευταίο ημίωρο περίπου κόβουμε σε κάπως λεπτά κομμάτια τις πατάτες και σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

 Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για περίπου 30' - 45'. Στο τέλος φροντίζουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα και το λάδι του το φαγητό. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά δεν τα ανακατεύουμε πλέον αλλά κουνάμε την κατσαρόλα.


4 σχόλια:

  1. μπραβο ρεα μου πολυ αγαπημενο φαγητο αλλα δεν το τρωνε τα παιδια μου μολις γινουν τα κλκυθακια απο τον κηπο θα το κανω για τα εγγονια μου !!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ τυχερή που έχεις δικά σου αγνά κολοκυθάκια. Χαίρομαι που σου αρέσει αυτό το φαγητό. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα Μένη μου. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Περιττό να σου πω ότι είμαι ακόμη πάνω από την κατσαρόλα και τσιμπάω, τι αριστούργημα είναι αυτό, θα πάρω και κανένα κιλό που το έχει καημό η μάνα μου, είσαι σούπερ, έχω συγκινηθεί που μου πετυχαίνει το φαγητό, θα γίνω μάγειρας στο Χίλτον, δεν παίζεται και πάλι μπράβο, οι συνταγές σου είναι πραγματικός θησαυρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά. Το φαγητό σου πέτυχε γιατί το έφτιαξες με μεράκι και αγάπη. Με κάνεις πολύ χαρούμενη που σου άρεσε η συνταγή.
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα χαρούμενο και φωτεινό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...