Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αχιβάδες γεμιστές με σπανάκι και φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραίο και ευπαρουσίαστο φαγητό ή ορεκτικό για να το εντάξετε σε ένα τραπέζι για τους φίλους σας. Γίνεται εύκολα και δεν απαιτούνται πολλά υλικά.




Υλικά: 


12 αχιβάδες 

200 - 250 γρ. σπανάκι 

1/3 φλ. λάδι 

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι 

λίγο άνηθο 

περίπου 200 γρ. φέτα 

1 γεμάτη κ.σ. τυρί κρέμα 

λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι 

λίγη μαργαρίνη για το ταψί 


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. 

 Ψιλοκόβουμε λίγο και το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό με το κρεμμυδάκι.

 Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο με προσοχή γιατί θα έχει και η φέτα αλάτι. Αφήνουμε το σπανάκι να μαλακώσει για περίπου 10' - 15' σε σιγανή φωτιά με σκεπασμένο καπάκι. 

 Βράζουμε τις αχιβάδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά τις βγάζουμε 2' - 3' νωρίτερα.

 Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.

 Σπάμε τη φέτα σε τρίμματα και την ανακατεύουμε με το σπανάκι. 

 Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε.

 Γεμίζουμε τις αχιβάδες.

 Τις βάζουμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη με τη γέμιση προς τα πάνω.

 Τρίβουμε στην επιφάνεια το κεφαλοτύρι.

 Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10' - 15' μέχρι να λιώσει το τυρί.

Καλή σας όρεξη.!!

2 σχόλια:

  1. !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Εύκολα κι, κ πλούσιο σε βιταμίνες...
    Ένα γεύμα πληρες πρωτεϊνών κ ιχνοστοιχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Πόπη μου. Επίσης το θεωρώ και αρκετά ευπαρουσίαστο για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σε ενδεχόμενο τραπέζι, ενώ ταυτόχρονα είναι σχετικά οικονομικό. Φιλιά πολλά και όνειρα μελένια σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...