Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Φιλέτο μπακαλιάρου πανέ και σως με πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Προσοχή σε όσους έχουν αλλεργία στο αυγό με το ψάρι μαζί. 

Τηγανίζοντας το φιλέτο του μπακαλιάρου με τον πανέ τρόπο πετυχαίνουμε μια ωραία τραγανή κρούστα εξωτερικά και νόστιμο ζουμερό ψαχνό. Η σάλτσα που το συνοδεύει κάνει το πιάτο ξεχωριστό.





Υλικά: 


4 φιλέτα μπακαλιάρου 

αλάτι 

αλεύρι για το αλεύρωμα 

1 μεγάλο αυγό 

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά 

λάδι για το τηγάνισμα 


Για τη σάλτσα: 

3 γεμάτες κ.σ. μαγιονέζα 

1 κ.σ. κέτσαπ 

1 κ.γ. μουστάρδα


πατάτες για συνοδεία


Εκτέλεση:


 Αλατίζουμε τα ψάρια.

 Πρώτα τα αλευρώνουμε.

 Μετά τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό.

 Και τέλος από τη φρυγανιά.

 Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

 Αφήνουμε να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα. Πριν βάλουμε τα επόμενα ψάρια αφήνουμε το λάδι να καεί ξανά. Έτσι δε φεύγει το πανάρισμα.

 Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τις πατάτες κυδωνάτες αλλά πιο λεπτές από αυτές του φούρνου.

 Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε.

Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη μουστάρδα μαζί.









Σερβίρουμε τις πατάτες με το ψάρι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...