Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ρεβύθια με ρύζι και θυμάρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ θρεπτικό γεύμα με τη δύναμη των οσπρίων και τη βοήθεια του ρυζιού που ενισχύει τις βιταμίνες και τη γεύση. Επίσης, οι δύσκολοι της οικογένειας θα φάνε πιο εύκολα τα ρεβύθια όταν δεν τα τρώνε με όρεξη.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1/3 φλ. λάδι 

3/4 φλ. ρύζι κίτρινο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο θυμάρι 


Εκτέλεση:


Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. 











Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.





 Σχεδόν ταυτόχρονα βάζουμε και το ρύζι να τσιγαριστεί μαζί ανακατεύοντάς το τακτικά. 

 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια και 2 φλ. από το νερό που έβρασαν.

 Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

 Βάζουμε και το θυμάρι ή αν θέλετε μπορείτε να το ρίξετε μόνο στο πιάτο σας. Αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 20'. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό βάζουμε λίγο λίγο από το ζουμί των ρεβυθιών προσεκτικά για να μπορούμε να το ελέγχουμε ώστε να μείνει σπυρωτό. 


Στο τέλος θα πρέπει να μην έχει καθόλου νερό η κατσαρόλα. 

Αν θέλετε το σερβίρετε με επιπλέον θυμάρι στο πιάτο σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...