Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Σφολιατόπιτες με γραβιέρα και πατάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πατάτες έχω πάντα στο σπίτι, είχα γραβιέρα, είχα και σφολιάτα και σκέφτηκα να κάνω ένα απλό κι εύκολο κολατσιό για το σχολείο του παιδιού και για να τσιμπίσουμε λίγο κι εμείς οι υπόλοιποι.




Υλικά: 


2 φύλλα σφολιάτας 

3 πατάτες βρασμένες

1 αυγό 

1 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι 

1 - 2 κ.σ. λάδι 


Εκτέλεση:



Έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε. 

 Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τις πατάτες, το τριμμένο τυρί, το αυγό λίγο αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε το λάδι κι ανακατεύουμε καλά.

 Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση κατά μήκος για να γίνουν μεγάλες πίτες. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια όπως σας αρέσει.

 Στο ήμισυ του φύλλου βάζουμε ένα μέρος της γέμισης. Γύρω γύρω αφήνουμε 1 εκ. περιθώριο το οποίο βρέχουμε με νερό για να κολλήσει καλύτερα.

 Κλείνουμε το φύλλο και το πατάμε καλά με το χέρι ή με πιρούνι. 

 Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'  - 40'.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...