Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το πιάτο είναι λιχουδιά. Έχει τόσο απλά και συνηθισμένα υλικά αλλά η εμφάνιση το κάνει να μοιάζει με πιάτο υψηλής γαστρονομίας. Η γεύση του θα σας συναρπάσει.




Υλικά: 


4 φιλέτα πανγκάσιους 

αλάτι, πιπέρι 

χυμό λεμονιού 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανού 

1 ντομάτα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

3 - 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι 

1 πολύ γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη 

λίγο λάδι για το ταψί 


Εκτέλεση:


Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και στις δύο πλευρές. 

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και το βούτυρο.

 Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. 


 Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ταψί (δε χρειάζεται πολύ). Απλώνουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 15' και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για περίπου άλλα 45' μέχρι να σκουρύνει το μείγμα και να γίνει σαν κρούστα.

Στο ταψί αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και πατάτες για να συνοδεύσετε το ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...