Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ρολά γαλοπούλας τυλιχτά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Γιορτινό φαγητό που είναι ωραίο να το σερβίρετε όταν θα έχετε καλεσμένους ή συγκεντρωμένη όλη την οικογένεια. 




Υλικά: 


4 λεπτά φιλέτα από στήθος γαλοπούλας ή 2 χοντρά γύρω στα 750 γρ.

περίπου 2 κ.σ. μουστάρδα 

αλάτι, πιπέρι 

κάρυ 

πάπρικα για κοτόπουλο 

σκόρδο αποξηραμένο

1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 φλ. γκούντα τριμμένο

περίπου 12 φέτες μπέικον 


Εκτέλεση:


 Αν τα φιλέτα είναι χοντρά τα κόβουμε στη μέση με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι για να τα λεπτύνουμε.

 Τα αλατοπιπερώνουμε.

 Πασπαλίζουμε με λίγο κάρυ...

 τριμμένο αποξηραμένο σκόρδο...

 πάπρικα για κοτόπουλο.

Αλείφουμε τη μία πλευρά του κάθε φιλέτου με μουστάρδα. 

Μοιράζουμε τα τριμμένα τυριά πάνω στο κάθε φιλέτο. 

 Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολά.

 Για να μη φύγει η γέμιση των τυριών, τουλάχιστον όχι όλη, θα βάλουμε από την έξω πλευρά και ειδικά από τη μεριά που είναι τα ανοίγματα των ρολών το μπέικον.

 Τυλίγουμε με τις φέτες του μπέικον το κάθε ρολό οριζόντια και κάθετα σαν να το μπαντάρουμε και στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.


 Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί και τα βάζουμε μέσα.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σκεπασμένα με λαδόκολλα για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα. Τα τελευταία 20' - 30' βγάζουμε τη λαδόκολλα για να πάρει περισσότερο χρώμα.

Σερβίρουμε με ροζέτες πουρέ.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετκο κ ευκολο Ρια μου!
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Πόπη μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Σου εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά, αλλά κυρίως με υγεία. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...