Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μανιτάρια γεμιστά με κρέμα τυριού και ζαμπόν

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα ευπαρουσίαστο ορεκτικό κατάλληλο ως συμπλήρωμα σε ένα τραπέζι για τους καλεσμένους σας ή την οικογένειά σας. Δεν έχει καμία δυσκολία, γίνεται γρήγορα και σίγουρα δίνει καλές εντυπώσεις.




Υλικά: 


μανιτάρια μεγάλα στρογγυλά 

2 - 3 κ.σ. κρέμα τυριού ανάλογα με την ποσότητα των μανιταριών 

1 - 2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή το αλλαντικό της αρεσκείας σας 

λίγο άνηθο 

περίπου 1/2 - 1 φλ. τυρί που λιώνει για την επιφάνεια 

αλάτι, πιπέρι

λίγο λάδι για το ταψί


Εκτέλεση:  


Λαδώνουμε ένα ταψί. Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια μέχρι αρκετά μέσα για να σχηματιστεί η λακουβίτσα που θα γεμίσουμε. Τα βάζουμε στη σειρά στο ταψί. Τα κοτσάνια δεν τα πετάμε.

Σε ένα μπολ κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κομματάκια. 

Προσθέτουμε την κρέμα τυριού... 

καθώς επίσης, αλάτι και πιπέρι. 

Ρίχνουμε και λίγο άνηθο και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα. 

 Γεμίζουμε τα μανιτάρια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τυρί που λιώνει. Βάζουμε στην άκρη του ταψιού και τα κοτσανάκια που κόψαμε και τους ρίχνουμε λίγο τυρί που λιώνει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 20' ή μέχρι να λιώσει το τυρί της επιφάνειας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...