Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ρύζι λαπάς για αρρώστους

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ποιος είναι αρρωστούλης; Ποιος υποφέρει από γαστρεντερίτιδα ή άλλα κοιλιακά προβλήματα και πρέπει να φάει ρύζι λαπά; Αν κάποιος δε θυμάται ή δε γνωρίζει πώς το φτιάχνουμε έρχεται η λύση παρακάτω.




Υλικά: 


1 1/2 φλ. νερό 

1/2 φλ. ρύζι γλασέ άπλυτο 

αλάτι, λίγο πιπέρι 

1/2 κ.σ. λάδι 

αρκετό χυμό λεμονιού 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το λάδι, αλάτι και λίγο πιπέρι.

 Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το ρύζι χωρίς να το πλύνουμε, επειδή αυτή η κόλλα που έχει κάνει το στομάχι να ηρεμεί και σταματάει και τη διάρροια.

 Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10' μέχρι να πιει όλο το νερό που υπάρχει στην κατσαρόλα.

 Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 

 Η φρυγανιά είναι απαραίτητη για να απορροφήσει τα υγρά του στομάχου και να ενισχύσει την ξεροφαγία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

6 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ που διαβάζεις το μπλογκ μου.!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μπορούμε να βάλουμε κ κομματάκια κοτόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Θεοδώρα, αν φτιάξεις το κοτόπουλο χωριστά λόγω του διαφορετικού χρόνου βρασμού και βέβαια μπορείς να βάλεις. Ιδανικό θα ήταν μετά στο ζουμί του κοτόπουλου να γίνει το ρύζι. Θα είναι ένα ωραίο και ελαφρύ γεύμα για άρρωστο αλλά και για όποιον επιθυμεί να φάει κάτι πολύ ελαφρύ με λίγες θερμίδες.
      Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Καλή συνέχεια στη μέρα σου.

      Διαγραφή
  3. ευχαριστώ πολύ για τις οδηγιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...