Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Λεμονάτη σούπα με κριθαράκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το απλό φαγητό μπορεί να γίνει ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα ή ένα ζεστό πιάτο για όσους έχουν πονεμένο λαιμό και θέλουν λίγο να τον ζεστάνουν. Τρώγεται το ίδιο ωραία σκέτο ή με κομματάκια φέτας μέσα.





Υλικά: 


1/2 φλ κριθαράκι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

χυμό 1/2 λεμονιού

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι. 

 Μόλις γυαλίσει λίγο το κρεμμύδι ρίχνουμε και το κριθαράκι. Το γυρίζουμε κι εκείνο μερικές στροφές να τσιγαριστεί.

 Μόλις πάει να γυαλίσει ελαφρά και το κριθαράκι του ρίχνουμε νερό αρκετό να σκεπαστεί για να το μαγειρέψουμε.

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε και το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει το κριθαράκι γύρω στα 20' συνολικά. 

 Στο σερβίρισμα έχουμε δύο τρόπους. Ο ένας είναι ο τελείως σκέτος.

 Ο δεύτερος είναι με κομματάκια φέτας μέσα που θα δώσουν περισσότερη νοστιμιά.

Αν σας αρέσει πατικώστε το στο πιπέρι και η σούπα θα γίνει τούρμπο. 

2 σχόλια:

  1. λυτό και λαχαταριστό όπως πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χαρά μου, να είσαι πάντα καλά. Σου εύχομαι καλό βράδυ κι όμορφο ξημέρωμα.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...