Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κολοκυθάκια ρολά Αγίου Βαλεντίνου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με απλά κι εύκολα υλικά.




Υλικά: 


1 κολοκυθάκι μεγάλο 

λίγο λάδι 

αλάτι 


Για τη γέμιση:

3 κ.σ. τυρί κρέμα με γεύση γιαουρτιού 

αλάτι

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο 

λίγο μείγμα βοτάνων (ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, μπούκοβο) 

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης


Εκτέλεση:


Ψήνουμε την πιπεριά στο γκριλ μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η επιφάνειά της. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να μπορούμε να την πιάνουμε. Την ξεφλουδίζουμε. 

 Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια. Αν έχετε καλό τρίφτη με τη φαρδιά λεπίδα κόψτε το εκεί.

 Τα ψήνουμε στο τηγάνι γκριλ για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά αφού πρώτα τα αλείψουμε με λάδι με τη βοήθεια ενός πινέλου.

 Τα αλατίζουμε.

 Τα αφήνουμε μόνο λίγα λεπτά ίσα να γίνουν αυτές οι σκούρες ρίγες από το γκριλ και στις δύο πλευρές. 

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με το μείγμα βοτάνων (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, μπούκοβο), τον άνηθο και το αλάτι.

 Κόβουμε σε μικρές λωρίδες την πιπεριά. 

 Αλείφουμε την κάθε φέτα κολοκυθιού με μια μέτρια ποσότητα μείγματος. 

 Στις άκρες βάζουμε ένα μικρό ματσάκι από λίγες πιπεριές.

Τυλίγουμε απαλά χωρίς να το σφίγγουμε. 

Φροντίζουμε να φαίνονται καλά οι άκρες της πιπεριάς από τη μία πλευρά. 

Τα ρολά είναι έτοιμα κι αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε σε σειρά ώστε να σχηματίζεται μια καρδιά. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...