Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μπρόκολο σούπα βελουτέ με κρέμα γάλακτος

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το βραδινό φαγητό σας με ζεστές σούπες ή να τις σερβίρετε ως πρώτο ή και ως κύριο πιάτο θα ήταν πολύ καλό να δοκιμάζατε και τη μπροκολόσουπα. Ποικιλία να υπάρχει.




Υλικά: 


1 μικρό μπρόκολο 

2 μεγάλα καρότα ή 4 μέτρια 

1/2 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λάδι 

1 κ.σ. βούτυρο 

1 κ.σ. αλεύρι 

1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη 

αλάτι, πιπέρι 

κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:


Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι. 

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. 

Ρίχνουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και το καρότο σε χοντρές ροδέλες να τσιγαριστούν μαζί με το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε τακτικά. Αν πρόκειται να τη φάμε όπως είναι κι όχι βελουτέ τότε κόβουμε μικρότερα κομμάτια τα λαχανικά. 

Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά μέσα στην κατσαρόλα. 

 Κάποια στιγμή το αλεύρι θα απορροφηθεί και θα γίνει πιο συμπαγές. Τότε βάζουμε νερό αρκετό να σκεπάσει τα λαχανικά.

 Βάζουμε 1 κ.γ. ζωμό κότας...

 αλάτι και πιπέρι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν κανονικά τα λαχανικά.

 Αν τη θέλουμε βελουτέ θα κόψουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ.

Μπορούμε να τη σερβίρουμε και σκέτη για να έχουμε λιγότερα λιπαρά.... 


ή με κρέμα γάλακτος για περισσότερη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...